Sombreffe, een authentieke ambachtelijke zalmkwekerij om te (her)ontdekken
DFM SAVEURS

Sombreffe, een authentieke ambachtelijke zalmkwekerij om te (her)ontdekken

DFM Saveurs is een van de laatste ambachtelijke zalmfabrieken in België. Sinds 1993 zet het een traditie en een historisch en authentiek vakmanschap voort.

Partager:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Onder leiding van een werkplaatschef met 30 jaar ervaring bestendigt ons team van tiental mensen een unieke knowhow die de authenticiteit van de producten garandeert.
Het verschil in deze liefde voor het vak? Gerookte zalm van zeldzame kwaliteit die fijnproevers zal bekoren.

EEN UITZONDERLIJKE GEROOKTE ZALM
In de werkplaats worden Noorse gekweekte BIO- en ASC-zalm, Schotse zalm en wilde zalm uit Alaska gezouten, gerookt en gesneden met knowhow, geduld en delicatesse.
De zalm wordt meerdere keren per week in filets aangeleverd om absolute versheid te garanderen.

ZOUTEN
De dag van aankomst worden de filets met de hand bedekt met een laagje droog zout. Vervolgens laten ze rusten om het zout in de filet te laten doordringen. De rusttijd varieert van een uur tot een halve dag, afhankelijk van het gewicht van de filets. Daarna spoelen we de filets goed af om alleen de juiste hoeveelheid zout te behouden en laten we ze een nacht in de koelkast staan om goed te drogen.

ROKEN
De volgende dag worden de filets gerookt met beukenchips in een traditionele maar professionele rokerij met alle controlemogelijkheden die nodig zijn voor een perfecte kwaliteit.
Het roken gebeurt koud, maximaal 22-23 graden want daarna begint de filet te garen. De rook dringt zachtjes door de filet en voert het water af om een stevige zalm te geven, smeltend in de mond en delicaat (per)gerookt.

DE SNEDE
Onze ambachtslieden oefenen traditioneel met de hand snijden uit, waarbij de structuur van het vruchtvlees wordt gerespecteerd. Hoe dunner en langer de plak, hoe mooier hij op het bord zal liggen en vooral hoe meer hij zal smelten in de mond.

VERPAKKING
Vacuümverpakkingen garanderen de versheid van onze producten tot wel 21 dagen.

Onderweg, om te proeven of in de gastronomie, onze uitzonderlijke zalm vindt zijn plaats in uw kraampjes en op de tafel van uw meest veeleisende klanten.

Information de contact

Nous contacter

Scroll naar top